REKONSTRUKCE VILY NA OŘECHOVCE

Autoři: Pavel Hnilička, Petra Bláhová - Kandusová
Klient: Mospra, s.r.o.
Projekt:
2007
Realizace:
2008
Dodavatel: PSP Proto, s.r.o.
Zastavěná plocha:
198 m²
Čistá užitná plocha: 467 m²


Dům ze třicátých let minulého století prošel od dob svého vzniku naštěstí jen drobnými úpravami po druhé světové válce, jež měly k původní noblese hodně daleko. Naše práce spočívala hlavně v oprášení původních prvků a detailů a jejich doplnění prvky současnými tam, kde to bylo nutné – tj. zejména novými koupelnami a kuchyněmi. Chtěli jsme, aby si nové se starým rozumělo a nevytvářelo velký kontrast. Vlhký suterén byl kompletně nově zaizolován proti zemní vlhkosti. Veškeré rozvody a instalace byly nahrazeny novými. Okna, dveře, schodiště a parkety jsou repasované původní. Vnější omítka je nová, kletovaná a probarvená ve hmotě. Dům obsahuje dvě bytové jednotky, hlavní 10+1 ve třech nadzemních podlaží a 2+1 v přízemí. Dále dům obsahuje technické zázemí a půdu.